Yrityksesi / Yhteisösi on päättänyt perustaa sivuston avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmän päälle ja olette etsimässä toimittajaa? Tässä muutama Joomlaan liittyvä asia, jotka on hyvä huomioda tarjouspyyntöä tai kyselyä tehdessänne.

Kokenut toimittaja

Tietoa löytyy Joomlasta, lisäosista ja versiotilanteesta. Jos sivusto ei ole kaupallisesti kriittinen, niin on hyvä antaa aloitteleville yrityksille mahdollisuus.

Kehitystilanteen seuraaminen ja osallistuminen yhteisön toimintaan ovat hyvän toimittajan tunnusmerkkejä.

Järjestelmä tarpeen mukaan

Toimittaja kuuntelee tarpeenne ja osaa ehdottaa oikeanlaisia ratkaisuja. Joomla! ei välttämättä ole aina paras ratkaisu kaikkeen: hyvä toimittaja osaa rehellisesti arvioida tarpeet

Sivuston elinkaari

Toimittaja osaa valita lisäosat joilla on tulevaisuus ja välttää päivityksiä hankaloittavia ratkaisuja, kuten ytimen muutoksia. 

Kysy ylläpidosta ja varmuuskopioista

Joomla! vaatii ylläpidon, eli taho joka vastaa vähintään versiopäivityksistä, ja ajoissa: eli heti kun päivitys tulee eikä sen jälkeen kun tulee ongelmia.

Halvalla ei saa hyvää

Vaikka Joomla! itsessään ei maksa mitään, työ on työtä. Liian eduliselta kuulostava tarjous perustuu usein liukuhihnatyöhön, jossa sivustoja tehtaillaan määrällisesti paljon, mutta projektin jälkeen ne jätetään oman onnensa nojaan. Usein myös tietoturvaan ei juurikaan panosteta, ja pienet tietoturvaa lisäävät toimenpiteet jäävät tekemättä.

Mistä löydän tekijän?

Emme julkaise sivustolla toistaiseksi listaa tai hakemistoa toimittajista (ehkä myöhemmin). Hakukoneiden kautta löytyy helposti toimittajia käyttämällä hakusanaa Joomla.

Forumillamme käy aktiivisesti Joomla!-kehittäjiä. Voit jättää ilmoituksesi kategoriaan: Kaupalliset ilmoitukset