Mikä on sivupohja (template)?

Joomlassa sisältö talletetaan pääosin tietokantaan. Sisältöä ei ole siis sidottu mihinkään tiettyyn ulkoasumalliin, vaan ulkoasu liitetään sivun sisältöön kun sivu näytetään. Tämä mahdollistaa ulkoasun suunnittelun ja muokkaamisen erillään sisällöstä ja myös sivuston ulkoasun vaihtamisen. Joomla!ssa tulee vakiona muutamia oletussivupohjia.

Valmiit sivupohjat

Valmiita sivupohjia on tarjolla ilmaisia ja kaupallisia. Kaupallisten sivupohjien laatu on yleensä parempi, ne on testattu ja niiden muokkaamiseen ja käyttöön on usein tarjolla tukifoorumi. Jos lataat ilmaisia sivupohjia, varmista lähdesivuston luotettavuus. On raportoitu tapauksia, että sivupohjissa on ollut mukana haittakoodia.

Miksi sivupohja kannattaa teettää ja mitä tarkoittaa uniikki sivupohja?

Uniikin sivupohjan etu on se, että sivuston ulkoasu voidaan suunnitella juuri halutun näköiseksi, valmis pohja rajoittaa aina. Sivupohjia tekevät Joomlaan erikoistuneet yritykset joko osana sivustoprojektia tai pelkkä asennettava sivupohjapaketti valmiin graafisen mallin mukaan. Jos olet tilaamassa Joomla!-sivupohjan toteutusta ja Joomla! on vieras alusta, ota yhteyttä tekijään ensin jotta sivupohjaan liittyvät asiat, kuten modulipaikat voidaan ottaa suunnittelussa huomioon.

sivupohja. Kuva NagreMedia