Joomla Extension Directory tai tutummin JED, on saanut uuden ilmeen ja uusia ominaisuuksia. Jo vuonna 2013 aloitettu työ tuo JED:iin monia uusia ominaisuuksia.

Lisäosien etsiminen on nyt paljon helpompaa kuin aiemmin. Kategorisointia on uusittu, hakutoimintoja on kehitetty huomattavasti ja voit esim. valita, haetko vain ilmaisten tai maksullisten sovellusten joukosta.

Uutta on myös sovellusten arvostelu niin, että voit erikseen arvostella yleistoimivuuden, dokumentoinnin tason, tukipalvelut jne. Tämä helpottaa huomattavasti ostopäätöksen tekemistä varsinkin maksullisten ohjelmien kanssa. Arvosteluissa näkyy jatkossa myös versionumero, jolle arvostelu on annettu.

Muita uusia ominaisuuksia on mm. sovelluskehittäjille tarkoitetut uudet työkalut. Tyypilliset virheet uusien sovellusten lähettämisessä JED:iin, karsitaan automaattisesti pois jo lähetysvaiheessa. Mutta myös muita uudistuksia ja parannuksia on tehty sovelluskehittäjien hallintapaneeliin.

Kaiken kaikkiaan uudistus on erittäin onnistunut. Käyttöliittymä ja hakutoiminnot ovat aivan eri luokkaa kuin ennen. Tämä on selkeää jatkumoa Joomla yhteisön tavoitteille, pitää asiat yksinkertaisina ja helppokäyttöisinä. Huikeat parannukset Joomla 3 julkaisujärjestelmässä saavat nyt jatkoa yhteisön omilla sivuilla.

Tutustu itse täällä http://extensions.joomla.org/