Ohje

Joomla!-kehitys on sen verran nopeaa, että virallinen Joomla!-ohjeistuskin on vielä kesken. Olemme pyrkineet keräämään tälle sivustolle perusteet ja tietoa siitä, mistä löydät lisää tietoa.

Miten pääsen alkuun?

  1. Lue ensin Mikä on Joomla!ja mikä sen versiotilanne on tällä hetkellä.
  2. Lataa ja asenna Joomla! omalle kehityspalvelimellesi. Se voi olla hostattu palvelin tai kehitysympäristö omalla koneellasi. Asennus kannattaa tehdä esimerkkisisällöllä, jotta näet miten sisältö rakentuu.
  3. Kokeile, testaa, tutki. Tee se aina kehitysversiossa

Mistä saan lisää tietoa?

Mistä saan apua?

  • Netistä löytyy uskomaton määrä Joomla!-tietoutta, varsinkin jos englanti sujuu. Koita ensin etsiä tietoa itse ja jos löydät hyvän vinkin, jaa se myös muille foorumilla. 
  • Kysy asiaa foorumilla, mutta tee aina ensin haku. On hyvin todennäköistä että asiaa on joku kysynyt aikaisemminkin. Älä ota yhteyttä suoraan ylläpitäjiin Joomla!-kysymyksissä, foorumi on oikea paikka tukikysymyksille.

Miten voit varmistaa että ET saa apua?

  • Me teemme tätä täysin vapaaehtoisesti ja korvauksetta, omalla vapaa-ajallamme. Kaikenlainen töykeys ja uhoaminen sekä käännösten tai vastausten kiivas vaatiminen on varma tapa varmistaa, ettei kysymykseesi tule vastausta. 
  • On hyvin vaikeaa auttaa, jos ei ole tarpeeksi taustatietoa tilanteesta. Vältä siis ylimalkaisia ja epämääräisiä "Valikko ei toimi? HELP"-tyyppisiä kysymyksiä. Kerro aina Joomla!-versio, asennetut lisäosat, mitä yritit tehdä kohta kohdalta ja mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Lisätietoja täällä: Foorumin säännöt

Sivusto on valmis! Se on siinä - vai onko?

Ei todellakaan. Joomla!-sivusto, kuten mikä tahansa järjestelmän päälle rakennettu sivusto vaatii ylläpitoa. Tärkein asia on hoitaa päivitykset itse Joomla!-ytimeen sekä kaikkiin asennettuihin lisäosiin.

Muista ainakin nämä!

  • Varmuuskopioi, varmuuskopioi ja varmuuskopioi
  • Päivitä Joomla! ja sen lisäosat heti kun mahdollista. Varsinkin selkeät tietoturvapäivitykset
  • Asentaessasi lisäosaa arvioi sen laatu ja elinkaari ennen päätöstä.

Lisätietoa

Kehitysympäristö

Tulossa

Linkit

Tarkennettua Tietoturva asiaa

Security Checklist

Vulnerable Extensions List

Yleiseen Ylläpitoon

Administration FAQ
FAQs - Please Read First

 

Sivu luotiin ajassa: 0.027 sekuntia