Kysymys: Olen tehnyt Joomla! sivuston omalla koneellani. Miten saan siirrettyä sivuston palvelimelle?

Kysymys: Haluan siirtää Joomla!-sivuston webhotellista toiseen? Miten tämä onnistuu ilman, että tietoa joutuu syöttämään uudelleen?

Suositeltu tapa

Asenna sivustolle Akeeba backup.

Tee varmuuskopioinnin asetukset niin, että se sulkee pois Joomlan juurihakemistossa mahdollisesti olevat AWStats ym. Joomlan ulkopuoliset hakemistot ja tietokantaan mahdollisesti sisältyvät Joomlan ulkopuoliset taulut.

Varmuuskopioi sivusto kokonaisuudessaan Akeeballa. 

Lataa varmuuskopiotiedosto omalle koneellesi.

Siirrä varmuuskopiotiedosto ja paketista purettu Kickstart (vain tarvittavat ini-kielitiedostot!) kohde palvelimen hakemistoon josta tulee Joomla-juuri.

Osoita selain kohdepalvelimen Joomla hakemistoon sijoitettuun kickstart.php -tiedostoon.

Seuraa ohjeita.

Vaiheittainen tapa ilman lisäosia

Alkuperäinen Markku Suomisen vastaus ohjeesta: Miten siirrän Joomla! sivuston palvelimelta toiselle

Vastaus: Sivuston siirto palvelimelta toiselle (tai omalta koneelta palvelimelta) voidaan tiivistää kolmeen vaiheeseen:

   1. Kopioi tiedostot
   2. Kopioi tietokanta
   3. Muokkaa configuration.php -tiedoston asetukset vastaamaan uuden sijaintipaikan asetuksia

Useimmissa tapauksissa mitään muuta ei tarvitse tehdä Joomla! sivuston siirtämiseksi palvelimelta toiselle tai omalta koneelta palvelimelle (tai päinvastoin).

Jos siirrät tiedostoja palvelimelle FTP-ohjelman avulla, voivat tiedostot toisinaan korruptoitua. Jos saat virheviestin, yritä kopioida virheen aiheuttama tiedosto palvelimelle uudelleen.

Laajemmat ohjeet ovat tässä:

1. Kopioi kaikki tiedostot omalle koneellesi (esim. FTP)
2. Tee tietokantadumppi esimerkiksi phpMyAdmin -ohjelman avulla.
3. Kopioi tiedostot omalta koneeltasi uudelle palvelimelle
4. Palauta tietokanta
5. Muokkaa configuration.php -tiedoston asetuksia jotta ne vastaavat uuden palvelimen polku- sekä tietokanta-asetuksia

Välttämättömät tarkistettavat asetukset:
$mosConfig_absolute_path = '/usr/home/';<br />$mosConfig_db = 'joomla_tietokannan_nimi';<br />$mosConfig_dbprefix = 'jos_';<br />$mosConfig_live_site = '<a hrefundefined="" target="_blank"></a><a href="http://www.omasivu.fi/joomla'">http://www.omasivu.fi/joomla'</a>;<br />$mosConfig_user = 'tietokannan_käyttäjätunnus';</p> <p>$mosConfig_password = 'tietokannan salasana';</p> <p>Tarkista myös:<br />$mosConfig_cachepath = '/usr/home/cache';<br />$mosConfig_host = 'localhost';<br />$mosConfig_sendmail = '/usr/sbin/sendmail';</p> <p>Kannattaa muistaa, että mikäli olet käyttänyt absoluuttisia linkkejä (esimerkiksi kuvissa) jota edelleen osoittavat vanhalle palvelimellesi niin nämä linkit tulee luonnollisesti muuttaa.</p> <h3>Lopputarkastus</h3> <p>Varmista ettei lopuksi että sivusto toimii ja siivoa Kickstart ja pakettitiedostot pois palvelimelta. Jos ympäristöissä on suuria eroja (apache-php-rajapinta, ohjelmaversiot, htaccess-tiedosto) voi siirron jälkeen ilmetä ongelmia asennettujen komponenttien kanssa.</p>'