Joomlan opettelu ensikertalaisen näkökulmasta

  • Kharadus
  • Kharadus hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
21.01.2013 09:45 - 21.01.2013 09:49 #4325 : Kharadus
Kharadus loi aiheen: Joomlan opettelu ensikertalaisen näkökulmasta
Alkuperäisen artikkelin kirjoitti Renea Leathers, artikkeli löytyy osoitteesta magazine.joomla.org/issues/issue-jan-2013/item/1029-new-joomla-user-tells-story


Joomlan opettelu ensikertalaisen näkökulmasta

Jos olet käyttänyt Joomlaa jo pidemmän aikaa, on helppo unohtaa miltä se ensikosketus siihen tuntui. Andrea Dace on Aesagen, nuoren elektronista kouluttamista tarjoavan yrityksen omistaja, joka tänä vuonna valitsi Joomlan yrityksensä sivujen luomiseen. Andrea teki ystävällisesti tilaa kiireisessä aikataulussaan jakaakseen Joomla-kokemuksensa meille.

Miten löysit Joomlan?

Päädyin Joomlaan yrityksen ja erehdyksen kautta. Tarvitsin alustan joka pystyisi sisällyttämään Moodlen, tarjoaisi helpon sivuston hallinnoimisen, ja joka toimisi oppilaideni töiden esittelemiseen.

Kuinka kauan sitten aloit Joomlan käyttämisen?

Kesäkuussa 2012 päädyin lopettamaan kamppailuni Wordpressin kanssa ja siirryin Joomlaan.

Miksi valitsit Joomlan sisällönhallintajärjestelmäksesi?
Alkuperäistutkimukseni viittasi siihen, että Joomla oli helppokäyttöisempi, kuin Drupal. Joomlan lisäksi käytän myös Moodlea. Näin yritykseni tapana oppia sekä Joomla, että Moodle. Sain otettua Moodlen käyttöön ja luotua ensimmäisen kurssini lähes välittömästi. Joomlan suhteen asia ei ole ollut aivan näin yksinkertainen. Lähtökohdiksi otin tutkimuksen ja testailun, mutta en osannut odottaa oppimiskäyrän olevan niin jyrkän. Tiesin myös, että sivustoni tarvitsee houkuttelevan visuaalisen ilmeen. Voin onnekseni sanoa, että Joomla oli juuri oikea valinta tähän. Aloitettuani Joomlan käytön suunnitteluresurssien uskomaton määrä sai minut lähes hämilleni.

Mikä oli ensimmäinen kokemasi haaste Joomlan käytössä?
Luomistyön jokaisessa vaiheessa luin dokumentaatiota jatkuvasti, mutta lukemani materiaali oli aikaansa jäljessä. Saatoin esimerkiksi huomata, että dokumentaatio viittasi Joomlan versioon 1.5, kun minun käyttämäni versio oli 2.5. Vaikka tämä vaikeutti edistymistäni, ymmärsin kyllä, että jatkuva kehitys oli iso osa Joomlan ja Open Sourcen erinomaisuutta.
Toiseksi suurin haasteeni Joomlaa opetellessa oli termistö. Taustani merkitysopissa ja kielitieteessä esti minua ajoittain pääsemästä yli siitä seikasta, että sanat "valikko" ja "artikkeli" viittaavat niin moneen eri asiaan. Tämä termistön määrittelemättömyys saattaa olla iso kynnys muillekin aloittelijoille. Kouluttajana uskon, että ensimmäinen askel uuden asian oppimisessa on sen termistön hallinta.

Kuinka ylitit nämä ongelmat?
Yleensä aloitan menemällä Joomlan foorumeilta ja jos ne eivät asiaa valaise siirryn kehittäjien foorumeille ja dokumentaatioon. Käytän myös teknisiä manuaaleja ja YouTube-harjoituksia. Liityin myös Joomlan käyttäjäryhmän jäseneksi. Tapaamisissa voin kuunnella Joomla-taitajien välistä keskustelua ja ohessa oppia termistöä.

Kuinka pitkällä olet kehitystyössä?
Tähtään Joomla-sivustoni(aesage.com) hallintopuolen laukaisuun tammikuun ensimmäisen viikon kuluessa vuodelle 2013. Ensimmäinen Moodle-kurssi alkaa helmikuun viidestoista 2013, jonka jälkeen palaan Joomla-osion kehittämiseen saadakseni ensimmäisen julkaisuni ulos maaliskuun lopulla, kaksi viikkoa ensimmäisen kurssin päätyttyä.

Kouluttajana mitä mieltä olet, oliko tämä hyvä keino oppia Joomlan salat?
Jopa näinkin myöhäisessä vaiheessa opin edelleen uutta, kehittelen ideoita eteenpäin ja olen edelleen vahvasti ”työn alla” Joomla-tietämykseni kanssa. Opetan itseäni luomalla sivustoni itse. Haluan, että sisällönhallinnan ymmärtämiseni kehittyy hyvälle tasolle, voidakseni kehittää uusia kursseja ja julkaisuja niin nopeasti, kuin suinkin pystyn yritykseni kasvaessa. Sanon usein pitäväni monipuolisesta työstä, koska olen vielä uusi tulija yrittäjäpuolella, mutta tutkimus- ja oppimishaasteet ovat vielä lähempänä sydäntäni.

Nyt, kun olet käyttänyt Joomlaa jo pidemmän aikaa, mitä mieltä olet?
Se on ihana!

Onko jotakin erityistä asiaa, jota pidit Joomlassa sekavana?
Tärkeiden termien ja konseptien yletön käyttö eri asioihin viitatessa.

Pidätkö jostakin Joomlan osa-alueesta (sisällönhallintapuoli ja yhteisö mukaan lukien) erityisen paljon?
Sen vauhdikas kehitys ja avoimen kehityksen filosofia.

Oliko Joomla oikea valinta sinulle ja yrityksellesi?
Hyvä kysymys. Haluaisiko joku opintoviikkoja?
Last Edit: 21.01.2013 09:49 : Kharadus.

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.024 sekuntia