Humble Bundle Joomlalle

  • Kharadus
  • Kharadus hahmo Aiheen kirjoittaja
  • Vieras
  • Vieras
22.02.2013 10:11 #4655 : Kharadus
Kharadus loi aiheen: Humble Bundle Joomlalle
Alkuperäisen artikkelin kirjoittanut Dianne Henning, artikkeli löytyy osoitteesta: magazine.joomla.org/issues/issue-feb-2013/item/1061-interview-humble-bundle

Haastattelu: Humble Bundlet – Tarjouksen takana

Humble Bundle (Nöyrä Paketti) on viime aikoina JoomlArtin Dinh Viet Hungin laukaisema projekti. Jokainen, joka tuntee Hungin tietää, että hänen innokkuutensa on aina ylikierroksilla ja hänen ideansa ovat loputtomat. Istutimme hänet aloilleen siksi aikaa, että saisimme kyseltyä häneltä hänen tuoreimmasta edesottamuksestaan.

Mikä on Humble Bundle ja mistä sait idean siihen?


Idea tuli meille täysin sattumalta. Meillä oli meneillään aivoriihi seuraavan promootiomme keksimiseksi joulua varten. Yksi tiimini ajatus oli ”Miksemme tekisi jotain hyväntekeväisyyttä varten?”. Jalostin ideaa eteenpäin muotoon ”Miksemme tekisi sitä käsi kädessä Joomlan yhteisön kanssa ja sen hyväksi?”. Selailtuamme nettiä ideoiden toivossa törmäsimme tähän: ”Maksa mitä haluat. Tue hyväntekeväisyyttä. Saa monialustaisia tuotteita”. Tämä on Humble (indie) Bundlen iskulause. Se sopi meidän ideaamme ja lopputuloksena syntyi Joomlan versio tästä. Antaaksemme tunnustusta Humble Bundle -projektille käykää toki katsastamassa heidän sivustonsa ( www.humblebundle.com/ ), tiedä vaikka löytäisitte sopivan pelipaketin.

Miksi teette tämän?

Kaikki liiketoimintamme pohjautuu Joomlalle, joten joskus on hyvä antaa jotakin takaisin. Humble Bundle -projekti on tapa jolla minä, ja muut aktiiviset toimitusjohtajat ja yritysten perustajat kuten Steve Burge OSTrainingista, Gary cloudaccess.comista, Ronni K REDcomponent.comista, Azrul JomSocialista, Steven corePHP:sta, Robert Gavik Gavikprosta sekä Andrew Stackideasista voivat tukea yhteisöä.

Mikä on sinun näkemyksesi ”vahvemmasta Joomla-yhteisöstä”?

Minun näkemykseni ”vahvemmasta Joomla-yhteisöstä” koostuu halusta lisätä maailmanlaajuisten Joomla-tapahtumien määrää, jotta voisimme saavuttaa useampia käyttäjiä ympäri maailman. Vuonna 2012 Joomla Päivä-tapahtumia oli noin 30 eri puolilla maailmaa. Eikö olisi upeaa, jos tulevaisuudessa niitä olisi 60 tai jopa 90 vuodessa?

Kuinka monta pakettia olette myyneet tähän mennessä, ja kuinka paljon rahaa on kertynyt?

Seitsemännen tarjouksen julkaisemisen jälkeen 1127 pakettia on myyty loppuun ja 16,365$ on kertynyt yhteisölle tähän mennessä. Nämä numerot kasvavat uusien pakettien myötä.

Voinko oikeasti nimetä oman hintani? Miten tämä voi toimia?

Kyllä, todellakin voit. Käy katsomassa paketti-sivua. Ostajat voivat muokata hintapalkkia ja määrittää, kenelle rahat päätyvät ja kuinka paljon he saavat. Kaikki suoraan Joomlalle, tai tarjouksen osallistujille, tai sitten tasajako kaikkien kolmen osapuolen kanssa. Tarjouksissa on kuitenkin minimihinta, joka riippuu tarjouksen sisältämistä tuotteista. Se tulee aina olemaan hyvin houkutteleva, ja yleensä se on noin 70-80% paketin kokonaishinnasta. Mielestäni se on erinomainen tarjous!

Minne rahat sitten lopulta päätyvät? Kuinka paljon minulla on valtaa sanoa kuka rahat saa? Saako tuotteen tarjoaja ja projekti rahaa jokaisesta myydystä paketista, vai voinko päättää antaa kaiken vain yhdelle niistä?

Aiempi vastaukseni vastasi yhteen kysymyksistäsi. Jokainen paketin kasaamiseen osallistuva voi saada osan myynnistä. Kaikki riippuu kuitenkin paketin ostajasta. Tämä on se mielenkiintoinen osio – kaikki riippuu ostajasta. Teoriassa me, tai toinen osallistuja voimme jäädä täysin ilman rahoja Joomlan saadessa siitä kaiken, tai päinvastoin. Koska Joomla ei ole virallinen taho, menevät kaikki rahat OpenSourceMatters(OSM):lle, joka edustaa Joomla-projektia lakiasioissa. Uskon OSM:n käyttävän saadut rahat mainostaakseen ja kehittääkseen Joomlaa ympäri maailman, koska henkilökohtainen toiveeni on kaksinkertaistaa Joomla-tapahtumien vuosittainen määrä.

Mikä on teidän tavoitteenne, ja koska uskoisitte saavuttavanne sen?

Tavoitteena on kerätä miljoona dollaria Joomla-yhteisölle. Tähän mennessä olemme saavuttaneet kolme isoa virstanpylvästä:
1. Tämän projektin aloittaminen.
2. Saada suurin osa isoista Joomla-yrityksistä mukaan.
3. Rikkoa ensimmäisen 10 000 dollarin raja yhteisölle.

En voi vannoa jonkin tietyn päivämäärän perään. Saattaa mennä kuukausia tai vuosia saavuttaa tämä tavoite. Humble Bundlea pyörittäessä olemme kohdanneet myös joitakin haasteita. Suurin näistä on meidän (ja muiden osallistujien) Joomla-tuotteiden rajoitettu määrä. Kuvittele miltä tilanne näyttäisi vuoden päästä: sanotaan, että meillä on viisi tuotetta. Voimme tehdä viisi tarjousta muiden osallistujien kanssa. Tämä toimii aluksi, mutta kuten huomaat, on kokonaisen vuoden tarjouksien ylläpitäminen hyvin vaikeaa.

Meidän pitää saada Joomlan markkina-alueen ulkopuolelta osallistujia, jotka kuitenkin ovat myötämielisiä Joomla-yhteisön tukemisen suhteen. Näin voimme ylittää tämän esteen. Mitä jos eri OpenSource CMS:t ja projektit toimisivatkin yhdessä?

Arvostaisin kovasti, jos OSM levittäisi sanaa Humble Bundle –projektista aktiivisemmin.

Miten valitsette paketeissa ilmaantuvat tuotteet? Kuinka voin tarjota oman lisäosani tai palveluni osalliseksi?


Osallistumiseen ei ole erityisiä kriteereitä. Aloitin omasta verkostostani kertoen heille mistä Humble Bundlessa oli kysy. Annoin heille seuraavat yksinkertaiset ehdot:
a) halukkuus osallistua Joomla-toimintaan
b) tarjouksen tulisi olla käyttäjien korkealle arvostama
c) maksujärjestelmäsi pystyy luomaan satoja tai jopa tuhansia kuponkikoodeja
Kaikki nettiyritykset, jotka voivat noudattaa näitä ehtoja voivat jättää minulle ilmoituksen ja ryhmäni hoitaa loput. Opastamme sinua ja hoidamme teknisen puolen asetukset. Aion tulevaisuudessa mahdollistaa Humble Bundlen jokaiselle, joka tämänkaltaisia tarjouksia haluaa järjestää omilla domaineillaan ilman JoomlArtin tunnuksia (esim. humblebundle.joomlashack.com ; humblebundle.cloudaccess.net/ ), jotta voisimme tarjonnallamme saavuttaa laajemman yleisön Joomla-rahastoon. Kaikki tämä vain, jotta miljoonan tavoite saataisiin saavutettua nopeammin.

Kuka paketteja ostaa? Ovatko ostajat pieniä freelancesivustojen luojia, vai isompia järjestöjä?

Nähdäkseni suurin osa ostajista ovat meidän ja kumppaniemme aiempia asiakkaita. Näitä ovat freelancerit, kehittäjät, sivunrakentajat, agentuurit yms. Periaatteessa kaikki, jotka tarvitsevat tai kehittävät sivustoja. Saadaksemme verkostomme ulkopuolisia kiinnostumaan tuotteistamme meidän pitää levittää sanaa oman markkina-alueemme ulkopuolelle. Toivon tämän haastattelun tuovan meitä esiin uusille yrityksille, jotka käyttävät Joomlaa yhtenä jakelu-, kommunikointi- ja palvelukanavistaan, eli komponentteja, moduuleita ja liitännäisiä jotka vuorovaikuttavat heidän ohjelmointirajapintansa (API) kanssa. Jos luet tämän, ota yhteyttä ja auta Joomlaa!

Tässä oli kaikki, jota halusin sanoa, ja päätökseksi haluaisin vielä lainata Nick Vujicicia: ”ei ole liian isoa tavoitetta, ei liian suurta unelmaa. Ne ovat juuri niin suuria kuin mitä uskallamme uneksia”.

Lisää tietoja asiasta:
Jatkuvasti päivittyvä tiedote projektista: bit.ly/joomlahumble_livereport
Miksi teemme tätä projektia: humblebundle.joomlart.com/why

Kirjaudu tai Rekisteröidy liittyäksesi keskusteluun.

Valvojat: jkwebdesignGamossJiiKoo
Sivu luotiin ajassa: 0.040 sekuntia